• Maht: 75 cl
• Aastakäik: 2010
• Alkoholisisaldus: 14,5 %
• Piirkond: Rhone, Chateauneuf du Pape
• Viinamarjad: Grenache (60%), Mourvèdre (25%) Syrah (15%)
• Saagikus: 20 hektoliitrit hektari kohta, käsitsi korjatud
• Veini valmistamine:
Igapäevane polüfenoolide mõõtmine viinamarjades koreaja määramiseks. Käsitsi korje, destemming ja sorteerimine.
Fermentatsioon madala temperatuuri juures.
Laagerdumine rohkem kui aasta, kombineerides vaate Syrah ja Mourvedre jaoks (1/3 uued vaadid, 1/3 aastased vaadid, 1/3 kaheaastased vaadid) ja suur vaat Grenache jaoks.
Kerge filtreerimine.
• Iseloomustus:
Sügava ja läbipaistmatu rubiinpunase värvusega, purpuurse alatooniga. Aroomis rikkalikud mustade marjade noodid, lillelisus, vürtsid ja mineraalsus. Maitses on tunda siidiseid tanniine, tumedaid küpsenud marju, levendlit ja ürte.
• Serveerimine: 15-17°C
• Säilitamise potentsiaal: kuni 2025
• Toidusoovitus: rõstitud ribi, ulukiliha, liha veini marinaadis, tugevad juustud